23 °

max 25 ° / min 16 °

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

21° / 14°

Subota

14.09.

16° / 13°

Nedjelja

15.09.

18° / 11°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 11°

Utorak

17.09.

16° / 14°

Srijeda

18.09.

18° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vesli Klark: Srbija je ruka Rusije na Balkanu

Region

Comments 1

Vesli Klark: Srbija je ruka Rusije na Balkanu

Izvor: Danas online

Autor: Antena M

  • Viber

RSK News prenosi tvrdnje zapadnih stručnjaka: „Vučić testira koliko poniženja i degradacije Zapad može da toleriše“

Ivana Stradner, iz Fondacije za odbranu demokratije u Vašingtonu, nedavno je upozorila da se Vlada Srbije sprema za novu eskalaciju na Balkanu.
 
Ona je navela da je prijetnja potencijalne eskalacije na sjeveru Kosova „značajna i stvarna“, podsjeća RKS News.

„U stvari, srpska vlada je ta koja se sprema za novu eskalaciju na Balkanu, a ove godine su američki obavještajci upozorili na nove eskalacije u regionu“, naglasila je Stradner.

Kurt Basine iz međunarodne organizacije Savjet za politiku demokratizacije u Berlinu, ponovio je ovo mišljenje.

U razgovoru za list Bota sot, njemački stručnjak je rekao da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uvijek može da izazove eskalaciju na Kosovu.

„Svakako, Kosovo je uvijek front gde Vučić može da izazove eskalaciju“, primijetio je Basiner.

Prema njegovim riječima, Vučić testira granice Zapada.

„Vjerujem da Vučić testira koliko poniženja i degradacije Zapad može da toleriše, o čemu svjedoči cirkus na Generalnoj skupštini UN protiv rezolucije o Srebrenici, indulgencija za litijum koje su EU i Njemačka sklopile sa Srbijom, njegova nekažnjena izborna prevara i aktuelna eskalacija sa Republikom Srpskom i pritisci u Crnoj Gori“, rekao je Kurt Basiner.

Penzionisani američki general Vesli Klark takođe je potvrdio da Srbija ima za cilj da zauzme sjeverni dio Kosova i podijeli Bosnu i Hercegovinu kako bi stvorila „Veliku Srbiju“.

U zajedničkom intervjuu sa premijerom Aljbinom Kurtijem na CNN, Klark je rekao da je Srbija zastupnik Rusije na Zapadnom Balkanu.

„Srbija je ruka Rusije na Balkanu i služi ruskim interesima. Vučić je lukav, hoće da izgleda kao da igra obostrano, ali kada dođe vrijeme, uradiće ono što Putin želi“, rekao je on.

„Vidjeli smo mnogo nasilja i ubistava u poslednjih 30 godina i mislili smo da je NATO to zaustavio. Ali ako bude problema u Ukrajini, taj problem će doći na Balkan i lideri poput premijera Kurtija će morati da se nose sa tim“, dodao je Klark.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

Beogradski VRHOVNIK, nije zalio novce da stvori vazalna rukovodstva u BiH i Crnoj Gori. Za cijo region je realna prijetnja iz Beograda ako se desi cudo pa Rusija okonca okupaciju Ukraine u svoju korist. Obzirom da je takav scenario ispod svakog minimuma, jer zapadne zemlje su u Ukrainu ulozile ogromna sredstva, izvjesno je da ce Beogradski VRHVNIK, vrlo brzo ozici u zaborav, kako on tako i san o veljestpskom svijetu.