16 °

max 20 ° / min 15 °

Petak

13.09.

20° / 15°

Subota

14.09.

17° / 12°

Nedjelja

15.09.

15° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

22° / 12°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

20° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokatica objasnila zašto je policija zadržala Severinu na granici

Izvor: N1

Region

Comments 2

Advokatica objasnila zašto je policija zadržala Severinu na granici

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon zadržavanja pjevačice Severine Vučković na srpskoj granici, njena advokatica u Srbiji Sanja Turlakov, navela je za N1 da se Severina u Srbiju uputila da bi pjevala i pita se zašto bi bilo koga interesovalo šta ona misli o Srebrenici, litijumu...

Pjevačicu Severinu Vučković srpska policija je u nedjelju uveče zaustavila na graničnom prelazu Batrovci, pretresla joj automobil i sprovela je do zgrade policije na razgovor.

Te večeri je trebalo da pjeva na privatnoj rođendanskoj proslavi u Beogradu.

Ispitivali su je, kako je navedeno, o kopanju litijuma u Srbiji, Srebrenici, Oluji. Tu vijest potvrdio je i ministar policije Ivica Dačić.

Njena adovaktica Sanja Turlakov, navodi za N1 da pjevačica šta god da je izjavljivala predstavlja njeno lično pravo kao i da ne postoji verbalni delikt kao krivično djelo u Srbiji.

„Kod nas je verbalni delikt kao krivično djelo ukinut. Međutim, s obzirom na to da je ona stranac ona je sigurno ispitivana po Zakonu o strancima gdje policija ima prava da prikuplja određene podatke i da vidi da li je ta osoba bezbjednosno opasna za državu Srbiju“, objašnjava advokatica Turlakov.

Kriterijumi na osnovu kojih policija određuje da li je osoba bezbjednosno opasna za Srbiju, ispitivanjem o Oluji, Srebrenici i protestima protiv litijuma u Srbiji, navodi, je subjektivna procjena policijskih službenika.

„Ona je u skladu sa Zakonom o strancima, i članom koji kaže da oni prikupljaju informacije koje su bezbjednosnog karaktera da bi vidjeli i odlučili da li ta osoba potencijalno može da utiče na bezbjednost Republike Srbije“, precizira.

Podsjetila je i da je pjevačica imala brak u Srbiji, i dijete koje je rođeno u Srbiji, te da ne zna kakav ona bezbjednosni rizik može da predstavlja.

„To može da se desi bilo kome ko je stranac i to je upravni postupak po Zakonu o strancima ali je pitanje da li je to u redu. Zašto bi bilo koga interesovalo i kome smeta da li Severina i šta milsi o Srebrenici, litijumu. Ona je tu da pjeva, to su njeni lični stavovi. I javne ličnost imaju pravo na sopstveno mišljenje“, smatra.

Severina je nakon zadržavanja odlučila da se vrati u Hrvatsku iako joj je dozvoljen ulazak u Srbiju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Boško Agram

Tako sada treba propitati svakoga ko prelazi na Batrovcima ka Hrvatskoj.

Миле

Забранити трајно улазак па нек пљје и пљљуље дсље у лонац из кога се храни.