13 °

max 20 ° / min 11 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 14°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić i Makron o Rafalima, članstvu Srbije u EU, nuklearnoj energiji i rudarenju minerala

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 1

Vučić i Makron o Rafalima, članstvu Srbije u EU, nuklearnoj energiji i rudarenju minerala

Izvor: N1, Danas

Autor: Antena M

  • Viber

Francuski predsjednik Emanuel Makron doputovao je u dvodnevnu posjetu Srbiji. Svojim prisustvom, kako je rekao, ponovo želi da uputi poruku prijateljstva Francuske i Srbije i da na najodlučniji način izjavi da je Srbiji mjesto u Evropskoj uniji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom zajedničke konferencije za novinare kazao da je Evropska unija strateški put Srbije, ali da neće postati članica ni ove, ni sljedeće, ni „one tamo godine“.

 „Hoćemo li sjutra ući u EU, ja nisam prevarant i lažov da kažem narodu da ćemo prekosjutra. Ni ove ni sljedeće, ni one tamo godine nećemo da budemo član EU. I da li su oni ludi za nama i oduševljeni, nisu. To je naš strateški put, nemamo kud drugo“, rekao je Vučić.

On je kazao da je Francuska uvek pružala podršku Srbiji u evrointegracijama i da je važniji paket koji je Makron doneo danas, te da se ljudima mora objasniti šta se stvarno dešava – da bez nuklearne energije neće biti struje u narednih 10 godina.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio da je sporazum o prodaji borbenih aviona „rafal“ Srbiji veoma važan i da mnogi zamjeraju Srbiji jer ima partnerstvo sa Rusijom i Kinom, a da sada ima partnerstvo sa Francuskom.

„Poštujem partnerstvo i sa drugim zemljama, ali ovo je strateška promjena. Ovo je pokazatelj evropskog duha“, rekao je Makron. 

 Na pitanje da li ima garancije da Srbija neće prodavati dalje „rafale“ ka Rusiji ili ih koristiti da prijeti u regionu, prije svega Kosovu, Makron je rekao da ima povjerenje da će ono što su zajedno definisali u ugovoru, tako i biti.

„Budite sigurno da smo sve radili kako treba“, rekao je Makron i dodao da imaju garancije i standarde koji štite vještine i znanja koje dolaze iz Francuske.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sava

Racuni dolaze kasnije sretno radni narade Srbije