20 °

max 20 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

21° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hil: Podržavamo širenje EU na Zapadni Balkan, ali kandidati moraju da obave svoje zadatke

Izvor: epa efe

Region

Comments 2

Hil: Podržavamo širenje EU na Zapadni Balkan, ali kandidati moraju da obave svoje zadatke

Izvor: VoA

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil izjavio je na Bledskom strateškom forumu (BSF) da je pozitivno što EU želi da završi svoju misiju i primi nove članice, ali ne i njihove probleme, prenosi VoA.

On je, na panelu „Evropa cijela i slobodna: Proširenje kao strateški projekat pomirenja“, rekao da SAD podržavaju EU u namjeri da primi u članstvo sve zemlje koje to žele.

Hil je ukazao da je to složen proces i da je ključno da postoji Evropa sa kojom SAD mogu da sarađuju.

„Ono što se desilo u Ukrajini učinilo je transatlantsko jedinstvo i jedinstvo u EU veoma važnim. Mi podržavamo snažniju i veću EU. Činjenica je da EU ima standarde i uslove za prijem članica. Na kritike da je EU spora i da propušta istorijske šanse, rekao bih da je to najuspješnija stvar koja se dogodila u istoriji, što moramo priznati i podržati“, kazao je Hil.

 On je istakao da je pozitivno što EU nastoji da se širi na Zapadni Balkan, Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju, ali je podsjetio da kandidati moraju da obave svoje zadatake i da rade na njihovom ispunjenu kada se otvore nove mogućnosti i klasteri.

„Zemlje koje žele u EU treba da razviju duh saradnje. EU želi da primi nove članice, ali nije zainteresovana da primi i njihove probleme, već želi da vidi da se ulažu pravi napori da se oni riješe“, kazao je Hil.

Hil nije želio da govori o predstojećim izborima u SAD, ali je poručio da je Amerika svjesna svoje odgovornosti i da zna za specijalne odnose koje ima sa Evropom i da će, šta god da se desi u Vašingtonu, sve biti u redu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

m...j

samo ti navijaj za naci agendu i potpijavaj vucića i njemu odane sluge u Crnoj Gori i Cro, BiH,..Sram te bilo! TI;Amerikanac i demokrata i čovjek nijesi"! i ti i tvoja Rjanke ođe, sic!

Vanja

A iz dzepa mu viri clanska knjizica SNS-a. Hill je veliko razocarenje za region.