16 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

20° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

22° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra počinje blokada  prelaza ka Kosovu; Biće blokiran i granični prelaz Kula na putu Peć-Rožaje

Izvor: Radio Kontakt

Region

Comments 2

Sjutra počinje blokada prelaza ka Kosovu; Biće blokiran i granični prelaz Kula na putu Peć-Rožaje

Izvor: Radio Kontakt

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević saopštio je da će sjutra početi višednevna blokada  prelaza prema Kosovu.

Rojević je agenciji Beta kazao da će blokadu organizovati zavičajna udruženja građana s Kosova  i da će biti blokirana četri od pet prelaza iz pravca centralne Srbije i Crne Gore.

„Blokada će početi sjutra u 18 časova i trajaće sve dok se sa sjevera Kosova ne povuku kosovske policijske snage i dok se uzurpirane institucije ne vrate Srbima. Zahtevamo i da Kfor, u skladu s mandatom Rezolucije 1244, preuzme kontrolu na sjeveru Kosova“, kazao je Rojević.

Prema njegovim rečima, blokade će trajati sve dok se svi zahtjevi građana ne ispune.

„Blokiraćemo prelaze Brnjak, Jarinje i Merdare sa strane centralne Srbije, i prelaz Kulu na putu Peć-Rožaje sa crnogorske strane. Administrativni prelaz Končulj za sada neće biti blokiran. Propuštaćemo samo bolnička vozila, kao i sva ostala vozila i putnike sa srpskim dokumentima. Ako na Kosovu ne važe srpska dokumenta, onda ni u centralnoj Srbiji ne mogu da važe dokumenta tzv. Republike Kosova“, rekao je Rojević i dodao da će na svakom prelazu u blokadi učestvovati najmanje po 400 ljudi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Momče

@mr - vjerujem da će oslobodioci sve učinjet i pružit kompletnu logističku podršku litijašima u blokadi Kule… ipak, izbori su za par neđelja i svetosavci žele glasove četnikoida…

mr

Kakve veze ima CG sa ovim! Računaju da smo već dio "srbskog sveta", ili nam uzvraćaju na gostoprimstvu! Biće interesantno vidjeti reakciju države CG, ako je još što ostalo od nje!