17 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz Vaznesenjske crkve „kadili“ učesnike Prajda

Izvor: N1

Region

Comments 0

Iz Vaznesenjske crkve „kadili“ učesnike Prajda

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Dok je kolona ljudi okupljena na Beogradskom Prajdu, u protestnoj šetnji prolazila pored Vaznesenjske crkve iz dvorišta te bogomolje svešteno lice "kadilo" je prolaznike, a čula se i molitva.

Gust dim, kandilo u ruci i i svešteno lice, a pored njega žena. Molitva – ikona u ruci.

"Mi da nismo danas izašli mi svojim potomcima ne bi mogli da izađemo na oči. Mi kao svetosavski narod dobro znamo šta se danas desilo", rekla je žena koja je izgovarala molitvu.

N1: Šta se to danas desilo?

"Po zemaljskim zakonima oni propovijedaju i traže ono što je protivno Ustavu. Brak između muškarca i žene. Ako govorimo o božanskim uslovima, Bog je rekao brak je između muškarca i žene. U pitanju je duhovna borba, uništavamo se u Srbiji i fizički, odsjekli su nam Kosovo srce Srbije i sada je duhovno porobljavanje Srbije, to ne smijemo da dozvolimo. Mi radimo kroz molitvu. Molimo da se njihova srca preobrate“, navela je žena koja je izgovarala molitvu u dvorištu Vaznesenjske crkve.

"Meni je ova slika stravična, i antihrišćanski mi je slika. Originalna, izvorna Isusova učenja uče nešto potpuno suprotno, a to je ljubav, prihvatanje razločitosti, a ovako se nešto dešavalo i ranije kada su zvonili tokom Europrajda, kako bi slali poruku naše smrti. Ovo je antihrišćanski, i crkveni takozvani velikodostojnici nisu zakonski procesuirani za kršenje Zakona o zabrani diskriminacije za nasilne destruktivne dehumanizujuće izjave koje su davali svih ovih godina sa sve čelnikom SPC“, rekla je srpska aktivistkinja za ljudska prava i kvir performerka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR