22 °

max 22 ° / min 16 °

Petak

04.10.

22° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest Srba u sjevernom dijelu  Mitrovice zbog hapšenja, četvorici mladića određen kućni pritvor

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Protest Srba u sjevernom dijelu Mitrovice zbog hapšenja, četvorici mladića određen kućni pritvor

Izvor: RSE

Autor: Antena M

  • Viber

Četvorici mladića iz redova srpske zajednice, koji su 10. septembra uhapšeni u sjevernom dijelu Mitrovice, određen je jednomjesečni kućni pritvor, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa advokat, Nebojša Vlajić.

Građani koji su gotovo cijeli dan 11. septembra protestvovali ispred policijske stanice zbog ovih hapšenja, razišli su se uoči donošenja  odluke suda.

Pojedini srpski aktivisti i građani sjevernog dijela  Mitrovice su ustvrdili da su mladići pretučeni od strane policijskih službenika, dok su iz policije Kosova naveli da su mladići zapravo napali dvojicu policajaca, te da su prilikom hapšenja upotrebili minimalnu silu kako bi im stavili lisice.

Okupljeni na protestu su nosili transparente na kojima piše "Pustite nam decu" i "Policija Kurtilenda", te koristili pištaljke kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Na protestu su bili i članovi Srpske demokratije, čiji lider Aleksandar Arsenijević tvrdi da policija Kosova koristi prekomjernu silu.

Prethodno je na hapšenje mladića reagovala i Srpska lista, najveća stranka Srba na Kosovu koja ima podršku Beograda, uz navode da je "brutalnost kosovske policije prema Srbima u režiji premijera Aljbina Kurtija, postala svakodnevica na sjeveru Kosova".

Bilo je reakcija i iz Beograda uz navode kako je Policija Kosova tukla mladiće, dok su iz Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije naveli da postoji sačuvan video snimak koji dokazuje "torturu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR