22 °

max 22 ° / min 16 °

Petak

04.10.

22° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jakšić: Srbija intenzivno radi na gubitku svog diplomatskog kredibiliteta

Izvor: Autonomija.info/N1

Region

Comments 1

Jakšić: Srbija intenzivno radi na gubitku svog diplomatskog kredibiliteta

Izvor: Autonomija.info/N1

Autor: Antena M

  • Viber

„Ispada da dajemo značajnu podršku izraelskim vlastima i premijeru Benjaminu Netanjahuu za kojim je Međunarodni krivični sud raspisao potjernicu”

Posjeta Isaka Hercoga Beogradu desila se u dobrom trenutku za Izrael, koji izlazi iz diplomatske izolacije, a u lošem za Srbiju jer ispada da dajemo podršku izraelskim vlastima i Benjaminu Netanjahuu za kojim je Međunarodni krivični sud raspisao potjernicu“, izjavio je spoljnopolitički komentator Boško Jakšić.

Prema njegovim riječima, isporučivanje oružja Izraelu i municije Ukrajini od strane Srbije ne deluje kao „dosljedna neutralna pozicija“, odnosno da Srbija intenzivno radi „na gubitku svog diplomatskog kredibiliteta“.

Izraeleski predsjednik Isak Hercog danas je u posjeti Srbiji. Aleksandar Vučić izjavio je poslije sastanka da Srbija i Izrael imaju vrlo dobre odnose i da su razgovarali o situaciji na Kosovu i u Izraelu.

„Ta posjeta mi izgleda neugodno. Čini mi se da Srbija u posljednje vrijeme radi intenzivno na gubitku svog diplomatskog kredibiliteta. Srbija je oficijelno neutralna u vezi sa ratom Ukrajini i u Gazi, a isporučuje oružje Izraelu i municiju Ukrajini. Tako da mi se ne čini da je to dosljedna neutralna pozicija“,rekao je Jakšić.

Dodao je da se posjeta Hercoga „desila u dobrom trenutku za Izrael, koji tako izlazi iz diplomatske izolacije, a u lošem za Srbiju“.

„Ispada da dajemo značajnu podršku izraelskim vlastima i premijeru Benjaminu Netanjahuu za kojim je Međunarodni krivični sud raspisao potjernicu”, rekao je Jakšić.

On je naveo da je interes Srbije da u ovom trenutku prihvati Hercogovu posjetu na “fonu posete Šolca i Makrona”.

“To su oni zahtjevi da se približi Zapadu, a odmakne od Rusije”, rekao je za N1 spoljnopolitički komentator Boško Jakšić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Prvi put čujem da je Izrael u diplomatskoj izolaciji, da niko ne prima njihovog predsjednika i da je Međunarodni sud donio odluku o predlogu tužioca za izdavanje naloga za hapšenje izraelskog premijera i ministra odbrane. Možda nijesam u toku, a možda ovaj čovjek priča besmislice.