15 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

23° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučević: Srpski narod više nego ikada teži ka jedinstvu; Dodik: Srbi u ovaj vijek ušli sa dvije države, vraćamo snagu našeg naroda u CG

Izvor: EPA/EFE; Antena M, Dragan Tomašević

Region

Comments 2

Vučević: Srpski narod više nego ikada teži ka jedinstvu; Dodik: Srbi u ovaj vijek ušli sa dvije države, vraćamo snagu našeg naroda u CG

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Patrijarh SPC Porfirije ocijenio je danas da srpski narod u burnim vremenima i iskušenjima treba da pokaže mudrost i da se trudi da sačuva slogu, jedinstvo i mir.

On je na akademiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Novom Sadu da srpski rod počiva na jedinstvu koje se nalazi u temeljima pravoslavne vjere.

„Jedinstvo je naš ideal i nasušna potreba“, rekao je patrijarh.

Dodao je da zastava Srbije sabira u sebi nasljeđe i budi u ljudima osjećanje ponosa.

„Ona kao odlika našeg identiteta sabira u sebi naše cjelokupno nasljeđe. Kao takva, ona predstavlja svojevrsnu tapiju srpskog naroda, gdje god da živi, ali i njegovu ličnu kartu svuda u svijetu i pred čitavim svijetom“, kazao je patrijarh Porfirije.

Vučević: Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane poteze Kurtija

Predsjednik vlade Srbije Miloš Vučević ocijenio je danas da srpski narod na Kosovu pati zbog „terora prištinskog režima“ i da Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane i provokativne poteze kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

On je na akademiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu rekao da će srpska vlast učiniti sve šta može da pomogne Srbima na Kosovu i da ih zaštiti.

„Uskraćivanje prava na postojanje i opstanak, selektivno i bespravno zatvaranje naših sunarodnika, svakodnevno svjedoči o bezumlju privremenih prištinskih institucija. Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane i provokativne poteze Kurtija i učiniće sve da živote naših građana zaštiti“, kazao je Vučević.

Dodao je da je očuvanje Republike Srpske veoma važno i da će Srbija raditi na tome, da se neće svađati ni sa kim, ali da će od svih tražiti uvažavanje.

Po njegovim riječima, srpski narod više nego ikada teži ka jedinstvu i kolektivno se bori protiv vještačkih i spolja nametnutih podela.

Dodik: Srpski narod u Crnoj Gori se vraća sebi

Akademiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Novom Sadu prisustvovao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je izjavio da se Srpski narod „vraća sebi“.

„Izgubili smo odličan tajming, ali se Srbija vraća i srpski narod se vraća sebi“, izjavio je Dodik, dodajući da su Srbi u ovaj vijek ušli sa dvije države kao i da se u Crnoj Gori „vraća snaga srpskom narodu“.

„Danas, kada pogledam šta smo ostavili iza sebe u posljednjih nekoliko decenija, moram da kažem definitivnu istinu koju mnogi ne žele da slušaju, a to je da su Srbi u ovaj vijek ušli sa dvije države, Republikom Srpskom i Srbijom i da snagu našeg naroda u Crnoj Gori vraćamo“ izjavio je Dodik.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zrno

poslaćemo ti ove naše odavde i završit misiju.Nema srpskog sveta sa Crnom Gorom.

Simkliser

Drpski narod u CG uvezeni sa kosova i BIH se vraca sebi uz 10% nasih korisnih idoita i miliona eura godisnje podrske nemozete nam nista ......jer smo svoji na svome ...a ovi ce glasti vas samo dok je korito pyno