21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

21° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo odbrane Srbije „ćuti“ o nesreći kod Kraljeva, javnost bez informacija šta se tačno desilo

Izvor: Screenshot

Region

Comments 0

Ministarstvo odbrane Srbije „ćuti“ o nesreći kod Kraljeva, javnost bez informacija šta se tačno desilo

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Mirjana Lazović koja je juče jedina preživjela stravičnu saobraćajnu nesreću, kada je vojno vozilo prešlo u suprotnu traku i "pregazilo" putnički auto, u kojoj je nastradao Danijel Lazović, njegovo troje maloljetne djece i njihova komšinica Dijana Kutlačić, puštena je na kućno liječenje. Dok, mediji prenose nezvanična saznanja da je osumnjičeni M.V. koji je upravljao vojnim vozilom bio pod dejstvom alkohola, Ministarstvo odbrane "ćuti".

Jedina osoba koja je preživjela jučerašnju stravičnu nesreću kod Kraljeva Mirjana Lazović puštena je danas, na lični zahtjev na kućno liječenje. Tu informaciju potvrdio je reporteru N1 vd direktor Opšte bolnice u Kraljevu Zoran Mrvić.

Mrvić je za N1 rekao da Mirjana Lazović ima lakše povrede, opekotine ispod nadlaktice i posjekotinu glave te je mogla biti otpuštena na kućno liječenje.

MUP je sinoć saopštio da je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu zadržala pedesetčetvorogodišnjeg vozača M. V. koji je upravljao vozilom Vojske Srbije.

Međutim, osim informacija koje je dao MUP, Ministarstvo odbrane nije se oglašavalo poslije jednog jedinog saopštenja koje je izdalo neposredno poslije nesreće i navelo da u „nesreći ima poginulih i povrijeđenih“.

I dok je dnevni list Danas objavio da je, prema informacijama od svojih izvora, vozač vojnog vozila imao 0.2 promila alkohola u krvi, Ministarstvo odbrane „ćuti“ pa tako nema infomacija o tome kako je zapravo došlo do nesreće u kojoj su poginuli dvoje odraslih i troje djece uzrasta od 10, sedam i godinu dana.

Ova tragedija je uznemirila i potresla javnost u Srbiji pa se postavlja pitanje zašto ministarstvo „ćuti“, odnosno, zašto nije upoznalo javnost sa detaljima nesreće, tačnije kako se kretala kolona, da li su ispoštovane procedure, šta se tačno desilo?

Postavlja se pitanje i kada će se i ko iz Ministarstva odbrane obratiti javnosti i da li će neko preuzeti odgovornost za tragediju koja se desila, s obzirom na to da je u nesreći učestvovao pripadnik vojske, a u kojoj postoji jasna komandna odgovornost.

Kada je riječ o nastradalom Danijelu Lazoviću, reporter N1 javlja, da je radio kao ugovorac u VJ deset godina, da se preselio u Rašku kako bi bio bliže poslu.

Porodica Lazović – otac, majka, troje maloljetne djece i komšinica, juče su pošli automobilom iz Raške u Studenicu kako bi proveli praznični dan sa prijateljima na saboru koji se održava u tom mjestu. Kod mjesta Ušće doživjeli su saobraćajnu nesreću. U Studenicu nikada nijesu stigli.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR