18 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučićeva savjetnica nije dala Grenelu da govori o Generalštabu

Izvor: Instagram/AV

Region

Comments 0

Vučićeva savjetnica nije dala Grenelu da govori o Generalštabu

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši izaslanik BIJele kuće za dijalog Kosova i Srbije za vrijeme administracije Donalda Trampa, Ričard Grenel izjavio je da između SAD i Srbije postoji iskreno prijateljstvo bez obzira ko je na vlasti i da je budućnost Srbije uz SAD, a ne Kinu i Rusiju, prenio je danas Glas Amerike.

Grenel je na prijemu „Srbija iza budućnosti“ (Serbia Beyond Future), koji je Stalna misija Srbije u UN organizovala u Njujorku, u razgovoru sa novinarima govorio o odnosima Srbije i SAD, kritikovao aktuelnu američku administraciju, ali nije odgovorio na pitanje Glasa Amerike o investiciji Džareda Kušnera na mjestu Generalštaba u Beogradu, uslijed intervencije iz pres službe predsjednika Srbije.

Bivši zvaničnik Trampove administracije je rekao da „između Amerike i Srbije postoji iskreno prijateljstvo bez obzira na to ko je na vlasti“.

„Razgovaram redovno sa predsjednikom (Srbije Aleksandrom) Vučićem i govorim mu da mora da se odvoji od Rusije i Kine i zbliži se sa Zapadom i SAD. Kao Amerikanac često dajem takve savjete i ne uzdržavam se da promovišem vrijednosti Zapada. Mislim da će budućnost Srbije uvijek biti uz Ameriku, a ne Rusiju i Kinu“, kazao je Grenel.

Na pitanje novinara o aktuelnoj situaciji na Kosovu, bivši zvaničnik koji je i danas aktivan u kampanji Donalda Trampa, kritikovao je administraciju Džozefa Bajdena.

„Veoma sam razočaran što je sav dobar posao koji je predsJednik Tramp uradio u regionu bačen. I ne moram vama da kažem, niti mojim albanskim prijateljima, da je situacija gora pod administracijom Bajden-Haris. Nisam siguran da Kamala Haris zna gdJe je Balkan i to me rastužuje, jer se nije koncentrisala na to pitanje. Nema sumnje da su stvari bile bolje pod Trampom i za to treba kriviti Bijelu kuću“, rekao je Grenel.

Nekadašnji zvaničnik Trampove administracije, koji je i poslije odlaska sa funkcije ostao blizak sa aktuelnom vlašću u Srbiji, nije odgovorio na pitanje Glasa Amerike da li će ponovo imati neku funkciju ako na izborima 5. novembra pobijedi Donald Tramp.

„Da mogu da predvidim budućnost, sada bih igrao lutriju i bio multimilioner“, rekao je u šali Grenel.

Glas Amerike je pokušao Grenelu da postavi pitanje i o tome kako komentariše istragu senatskog Odbora za finansije u vezi sa firmom Džareda Kušnera „Afiniti partners“ (Affinity partners), koja će graditi luksuzni kompleks na mjestu nekadašnjeg generalštaba u Beogradu, ali je savjetnica za medije predsjednika Srbije prišla novinarima i rekla: „Izvinjavam se, rekli smo da nema političkih pitanja“.

Grenel je potom zahvalio novinarima i nastavio neformalne razgovore na prijemu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR