22 °

max 22 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 18°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 14°

Utorak

15.10.

21° / 12°

Srijeda

16.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić zakazuje novu sjednicu Skupštine o litijumu, udruženje "Ne damo Jadar" protestuje ispred zgrade

Izvor: Ne damo Jadar FB

Region

Comments 0

Brnabić zakazuje novu sjednicu Skupštine o litijumu, udruženje "Ne damo Jadar" protestuje ispred zgrade

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Narode skušptine Ana Brnabić će, čim se steknu zakonski uslovi, a to jedan minut nakon ponoći, zakazati novu sjednicu o predlogu zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora za ponedjeljak, 7. oktobar.

„Spremno! Potpisano! Šalje se zvanično večeras u 00:01h, prvi trenutak kad su se ispunili uslovi da zakažem sjednicu sa ovim dnevnim redom u redovnom zasijedanju. Sa nestrpljenjem očekujem da pokažemo svim našim građanima kakav je predlog zakona opozicija uputila Narodnoj skupštini Republike Srbije“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Paralelno sa najavom Brnabić, udruženja koja se bore protiv iskopavanja litijuma okupila su se ispred Skupštine Srbije u 19 sati.

"Aktuelna vlast svakim danom krši Ustav i zakone.... Ova sjednica je morala da bude održana u roku od 15 dana od dana zakazivanja, jer je to vanredno zasijedanje, a od sutra kreće redovno zasijedanje, tako da ona ne može da se održi u redovnom zasijedanju… A oni su imali vremena i prilike da raspravljaju o litijumu u dvije i po godine unazad“, navodi Zlatko Kokanović iz Udruženja "Ne damo Jadar".

„Ostaćemo ovdje, naučili smo njihove trikove, može da se desi da sada kažu da neće biti sjednice o litijumu, a onda da za dva sata kažu – biće.“

Podsjeća da su prije dvije i po godine podnijeli „inicijativu sa sličnim, skoro identičnim predlogom zakona i da je oni ni posle dvije i po godine nisu stavili na dnevni red.“

Ocjenjuje da je vlasti sigurno odgovaralo da se priča o litijumu u jednom trenutku „kako se ne bi pričalo o Kosovu i šta se tamo dešava“.

„Očigledno da se vlast plaši i boji pričanja u Skupštini o litijumu, jer veliki broj gledalaca prati RTS i čuli bi se negativni komentari o kompaniji i samom projektu, za razliku od njih koji se bave ličnim klevetanjem, omalovažavanjem ljudi koji javno istupaju protiv rudarenja litijuma“, navodi on.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR