21 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kurti u Varšavi: Srbija je danas ista kao što je bila u vrijeme Miloševića, nastavlja da prijeti  susjedima

Izvor: epa efe

Region

Comments 1

Kurti u Varšavi: Srbija je danas ista kao što je bila u vrijeme Miloševića, nastavlja da prijeti susjedima

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocijenio je danas u Varšavi da Srbija i dalje predstavlja prijetnju za Kosovo i njegove susjede na Balkanu.
 
Koha.net je javila da je on na Bezbjednosnom forumu u Varšavi opravdao akcije koje je preduzeo na sjeveru poslije oružanog napada u Banjskoj, napominjući da su preduzete u cilju povećanja bezbjednosti i sprječavanja srpskog i ruskog uticaja.

On je govoreći na temu „Fokus na Zapadni Balkan: Veza geopolitike i evropskih integracija“ pomenuo oružani napad prije godinu u Banjskoj i napravio analogiju djelovanja Rusije u Ukrajini sa djelovanjem Srbije na Kosovu.

„Srbija, koja je danas ista kao što je bila u vrijeme Miloševića, nastavlja da prijeti svojim susjedima, narušavajući suverenitet i teritoriju država, uključujući i Kosovo. To je kulminiralo terorističkim napadom u Banjskoj. Njihov cilj je bio da imitiraju operaciju Rusije u Donbasu 2018. Nakon napada naša policija je zaplijenila hiljade komada oružja“, kazao je Kurti.

Naveo je da nije pretjerano reći da je policija, ne samo zaštitila Kosovo, već i spriječila otvoreni sukob koji bi mogao da ima međunarodne posljedice.

„Sve dok Srbija nastavlja da destabilizuje sjever Kosova, Rusija pokušava da otvori nove sukobe“, rekao je Kurti.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

d vujicic

I prije tog zločinca ima 150 god nam ruše i uništavaju državu, uništavaju nam naciju, potiru pamćenje, hoće da nas zbrišu sa lica zmlje isve što je crnogorsko i onda se nađe tkz građanski intelektualac, koji je bio visoko kotiran u prošlom sistemu, da nam objasni da je to banalna folklorna pojava.