14 °

max 20 ° / min 14 °

Petak

04.10.

20° / 14°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

20° / 13°

Utorak

08.10.

21° / 14°

Srijeda

09.10.

20° / 16°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konaković: Bilo je teško gledati čovjeka koji je spasio šest ljudi, ali nije uspio svog sina

Region

Comments 0

Konaković: Bilo je teško gledati čovjeka koji je spasio šest ljudi, ali nije uspio svog sina

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković kaže za N1 da to što je vidio poslije poplava i klizišta u BiH jedna od težih slika koje je ikada vidio.

„Nekoliko hiljada tona kamenja iz kamenoloma napravilo je udar na naselje. Voda je preplavila drugi dio naselja. Kamenolom je napravio branu, voda je tada otišla u jednu dolinu u kojoj je oko 20 kuća. Veliki broj žrtava. Ljudi su nam pričali svoja teška iskustva. U samo nekoliko minuta. Oko pola dva iza ponoći se sve desilo. Jedna od težih slika koju sam ikada vidio”, kazao je Konaković.

Na pitanje N1 ko je zakazao, Konaković je rekao:

“Treba slušati struku. Treba da se utvrditi odgovornost svakog pojedinca. Ali ovo što sam vidio je bilo teško prevenirati. O ovim stvarima treba da govore stručnjaci, a političari što manje. Institucije neka rade svoj posao”, kazao je Konaković.

Između ostalog, Konaković je naveo da će Federacije BiH proglasiti Dan žalosti.

“Federacija će proglasiti Dan žalosti. Istina, i Vijeće ministara je pokazalo korektan odnos. Donijeli smo adekvatne odluke. Nenada Nešića smo vidjeli na terenu. I Srbija i Hrvatska, kao i Slovenija su ponudile pomoć. Ljudske živote ne može niko vratiti. Solidarišemo se sa njihovim porodicama. Otišli smo samo da znaju da smo tu. Bilo je strašno slušati i gledati kako je stariji čovjek uspio da spasi pet, šest ljudi, a nije uspio da spase sovg sina. Teške su to slike”, rekao je Elmedin Konaković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR