15 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 13°

Srijeda

16.10.

22° / 11°

Četvrtak

17.10.

19° / 13°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokat porodica ubijenih u Ribnikaru: Iskaz K.K. u pravcu koji će voditi osudi

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Advokat porodica ubijenih u Ribnikaru: Iskaz K.K. u pravcu koji će voditi osudi

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Punomoćnik porodica ubijenih u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Ognjen Božović, rekao je poslije današnjeg ročišta da iskaz maloljetnog K. K, koji je danas odgovarao na pitanja tužilaštva, odbrane i punomoćnika porodica oštećenih, ide u pravcu koji će voditi osudi.

„Danas je bilo jedno od najstrašnijih suđenja kojima sam prisustvovao u karijeri, bilo je jako teško“, kazao je Božović, punomoćnik porodica ubijenih.

On je dodao da su danas postavljana pitanja koja su bila usmjerena u pravcu utvrđivanja motiva i zašto se zločin desio.

„Smatram, moje mišljenje je da njegov današnji iskaz ide u pravcu koji će voditi osudi. Da li će se tu pronaći dodatni detalji za eventualna dodatna optuženja, ostaje da se vidi“, rekao je advokat.

Saslušanje dječaka nastaviće se 17. oktobra u zgradi Specijalnog suda.

Branilac porodice Kecmanović, Irina Borović, kazala je medijima poslije ročišta da se ni u jednom postupku neće saznati ono što sve zanima, a to su razlozi zbog kojih se zločin desio.

„Ti razlozi su očigledno negdje duboko u duši dječaka koji je nažaost izvršio sve ovo, a koji je živio normalan život sa aspekta svih koji ga poznaju“, kazala je Borović.

Ona je istakla da se glavni pretres pretvara u sprovođenje istrage određenih punomoćnika koji predmet koriste kao poligon za utvrđivanje činjenica koje nemaju veze sa onim što je ovaj krivčni postupak i za koje tvrdi da ne mogu biti od bilo kakve važnosti za one koji su pogođeni tragedijom.

„Žao mi je što se taj predmet u to pretvara, učinili smo sve da se postupak što prije sprovede i završi i da se što manje povrjeđuju porodice, koje se svaki put iznova traumatizuju kada uđu u sudnicu“, kazala je branilac porodice Kecmanović, protiv koje se postupak vodi.

Ona je zamolila medije da odmjereno izvještavaju o ovom predmetu, posebno o današnjem glavnom pretresu.

K.K, koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ prošle godine ubio devetoro djece i čuvara škole, ne može krivično da odgovara jer je u trenutku zločina imao 13 godina. On je u istrazi ispitan kao svjedok u predmetu koji se pred Višim sudom u Beogradu vodi protiv njegovih roditelja Vladimira i Mirjane Kecmanović i drugih zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR