18 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bulj: Izjava Milanovića da Vučić ne vrši pritisak na Crnu Goru je skandalozna i nevjerovatna

Izvor: Miro Bulj Facebook

Region

Comments 2

Bulj: Izjava Milanovića da Vučić ne vrši pritisak na Crnu Goru je skandalozna i nevjerovatna

Izvor: Jutarnji hr

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik u Saboru i gradonačelnik Sinja Miro Bulj je komentarisao izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića prema kojoj ne postoji pritisak Vučićeve Srbije na Crnu Goru, te da Mandića, Kneževića i Bečića nije trebalo proglasiti nepoželjnim u Hrvatskoj

"Skandalozna je i nevjerovatna izjava predsjednika Milanovića nakon samita Brdo Brijuni u Crnoj Gori gdje je izjavio da do proglašenja trojice crnogorskih političara predvođenih četničkim vojvodom Andrijom Mandićem personama non grata u RH nije trebalo doći", napisao je Bulj na Facebook profilu.

Još skandaloznijim Bulj ocjenjuje Milanovićev stav da Vučić ne vrši pritisak na Crnu Goru.

"Prvi sam zastupnik koji je zaključkom u Saboru upozorio da je navedena rezolucija (O genocidu u Jasenovcu) zapravo instrumentalizacija sjećanja na žrtve u svrhu ostvarivanja ciljeva politike tzv. ‘Srpskog sveta‘.

Tražio sam proglašenje svih poslanika koji su glasali za rezoluciju personama non grata u Hrvatskoj i podsjetio da je inicijator Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore zapravo četnički vojvoda i lider prosrpske opcije te desna ruka Aleksandra Vučića u Crnoj Gori.

Hrvatska vlada je nakon inicijative Mira Bulja u Saboru proglasila Andriju Mandića,  Milana Kneževića i Aleksu Bečića   nepoželjnima u Republici Hrvatskoj zbog sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutrašnje političke svrhe.

"Ovom izjavom predsjednik Milanović je abolirao inicijatore te sramotne rezolucije i uz to negiranjem opasnosti od Vučićeve politike tzv. “srpskog sveta” kao i njenog pokušaja da ovlada Crnom Gorom dao krila vučićevskim prosrpskim snagama u Crnoj Gori i otežao poziciju procrnogorskim snagama koji očekuju pomoć i podršku Hrvatske u bijegu od Vučićeva zagrljaja, na zapad u EU.‘, napisao je Bulj u svojoj objavi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

PV0872

Sjetite se njegovih hvalospjeva Dodiku i njegovog otpora sankcijama Rusiji; njegovog negiranja genocida u Srebrenici i averziju prema Bošnjacima. Saznaćemo vrlo brzo šta stoji iza tih Milanovićevih postupaka.Ništa dobrog. E, nesretni Milanoviću šta ti to treba...

Eto tako!

Okupator ne miruje..a sto Milanovic "krpi" vucica ko to zna??!