21 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

21° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Svako selo u Crnoj Gori ima svoju organizovanu kriminalnu grupu

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Dačić: Svako selo u Crnoj Gori ima svoju organizovanu kriminalnu grupu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas da crnogorske kriminalne grupe koriste Beograd kao mjesto za obračun i dodao da "svako selo u Crnoj Gori ima svoju organizovanu kriminalnu grupu".

Dačić je, gostujući na televiziji Pink, kazao da je Srbija sasjekla krake kriminalne hobotnice grupa iz Crne Gore i da posljednjih godina nije bilo mafijaških ubistava.

„Ja ne znam najbolje geografiju Crne Gore pošto nisam iz te zemlje, ali tamo svako selo ima svoju organizovanu kriminalnu grupu, a ja nikad nisam čuo u životu za ta sela“, kazao je Dačić, prenosi portal RTCG. 

Dodao je da sve dok je na slobodi Radoje Zvicer, za kog se sumnja da je vođa kavačkog kriminalnog klana, postoji opasnost da on „crta metu na čelu“ predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Dugo godina su kriminalne grupe za međusobne obračune koristili Beograd i Srbiju, ali posljednjih godina im je nanijet udarac i smanjeno je njihovo djelovanje u Srbiji", rekao je Dačić. 

Dačić je ocijenio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Tivtu u razgovoru sa novinarima precizno i tačno rekao da postoje kriminalne grupe u Beogradu koje su imenom vezane za Crnu Goru.

"Napadi na Srbiju iz Crne Gore nisu ništa novo i traju decenijama", tvrdi Dačić. 

Govoreći o dvojnom državljanstvu, Dačić je kazao da se za to zalagao još u prethodnom mandatu ministra unutrašnjih poslova jer, kako kaže, postoje zahtjevi građana da se to omogući.

''Srbija je to omogućila, ali Crna Gora nije, mada formalno-pravno nikom to nije omogućila. Oni miješaju pitanje državljanstva i pitanje izbornih prava građana. Ako imate nešto što su mnoge države dozvolile - dvojno državljanstvo bez nužnog otpusta državljanstva države u kojoj se nalazi to ne može nikom da šteti'', rekao je Dačić.

Tvrdi da se u Crnoj Gori to doživaljava kao ''velikosrpska ideja''.

"Hrvatska je odavno to uvela i nikom nije smetalo", zaključio je Dačić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR