18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Zvicerov kum uhapšen u Hrvatskoj po potjernici iz Srbije

Izvor: Pixabay, ilustracija

Region

Comments 3

Dačić: Zvicerov kum uhapšen u Hrvatskoj po potjernici iz Srbije

Izvor: N 1

Autor: Antena M

  • Viber

Srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Interpol Zagreb obavijestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da je po srpskoj međunarodnoj potjernici uhapšen Milovan Zdravković, koji je osumnjičen za učešće u ubistvima pripadnika suparničkog „škaljarskog klana“.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Zdravković (45) je uhapšen u petak 11. oktobra po potjernici koju je za njim raspisao Viši sud u Beogradu zbog krivičnih djela trgovina drogom, udruženje radi vršenja krivičnih djela i teško ubistvo.

„Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizovane kriminalne grupe Kavači i sve odluke vezano za izvršenja krivičnih djela ove OKG donosio je zajedno sa Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova“, navodi Dačić, a saopštio je MUP.

Milovan Zdravković, rođen u Beogradu, u Srbiji je osumnjičen da je kao član kriminalne grupe Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka učestvovao u planiranju i pripremanju ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koji su ubijeni 19. januara 2020. godine u Atini. Sumnjiči se da je pripremao i planirao i ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića, ubijenih 23. jula iste godine na grčkom ostrvu Krf.

„Uloga Milovana Zdravkovića ogledala se u finansiranju logistike, plaćanje za rentiranje stanova, angažovanju lica za opservaciju, kao i nabavku i transport oružja za izvršenje krivičnog djela. Takođe, Milovan Zdravković je sa ostalim članovima OKG Kavači kupovao opojnu drogu kokain iz Južne Amerike u većim količinama, koja je dalje transportovana i distribuirana u Evropi. Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera”, izjavio je Dačić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Iz kog je sela?!

Belogradjanin..iz sela kog?

Guliver

Clan klana iz Crnogorskog sela po imenu Beograd. E Dacicu legendo

Baka

Pa zar Zdravkovic nije iz nekog sela u Crnoj Gori ? Jer Koferče ne rece , prije neki dan , da svako selo u Crnog Gori ima svoju mafiju? Iz kog sela u CG je Belivuk , Miljkovic , Legija , Jovanovic Luka i onaj sto je ubio Djindjica . Odakle je Zemunski klan ? Odakle je Djura Mutavi ? Odakle je Dragoslav Bokan ? Vulin ? Šešelj ? Odakle je Kokeza ? Odakle su Aleksandar Vučić i brat mu ? Mogu nabrajati do ujutro .....