12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

22° / 12°

Petak

25.10.

19° / 12°

Subota

26.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić kralju Esvatinija: Moja zahvalnost vama je bezgranična

Izvor: epa efe

Region

Comments 2

Vučić kralju Esvatinija: Moja zahvalnost vama je bezgranična

Izvor: Index

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je kralja Esvatinija Msvatija III. Vučić je izrazio zadovoljstvo posjetom kralja koji će boraviti u Srbiji do utorka.

"Želim vam, dragi prijatelju, da se osjećate kao kod svoje kuće. Podržali ste Srbiju u teškom trenutku, kada je mali broj zemalja smio stati u zaštitu međunarodnog javnog prava, i kada je u pitanju teritorijalni integritet Srbije, i kada su u pitanju rezolucije donošene protiv našeg naroda. Moja zahvalnost vama je bezgranična", istaknuo je Vučić, prenosi Telegraf.

Najavio je da će uzvratiti "prijateljstvo ovom divnom afričkom narodu". "Afrika je za nas jedan od ključnih kontinenata. Afrika je za nas kontinent prijateljstva. Afrika je za nas kontinent poštovanja Povelje Ujedinjenih nacija. Afrika je za nas bratski kontinent i ja se, kao što vidite, time ponosim", dodao je.

"Za mene je važna činjenica da nam je kralj Mswati objasnio kako između 50 država Afrike postoji ugovor o slobodnoj trgovini. To je ono što mi na Balkanu još nismo postigli", poručio je Vučić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

cetinje

Vucicu "zaboravio si ono tvoje" BRATE,jer je tebe svako brat sto je kao ti,a ovaj "kralj" Africke sirotinje/plemena je svakako bolji od tebe.

Zulu

E kad treba kralj Mswati da mu objasnjava geopolitiku, zaista su losa vremena pred regionom https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Esvatini