14 °

max 21 ° / min 14 °

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

22° / 14°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 13°

Petak

25.10.

20° / 14°

Subota

26.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić obećao Putinu da neće uvoditi sankcije Rusiji, a zatim se građanima obratio na ruskom jeziku

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 5

Vučić obećao Putinu da neće uvoditi sankcije Rusiji, a zatim se građanima obratio na ruskom jeziku

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom povodom 80 godina od oslobođenja Beograda i  izrazio nadu da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji. 

"Poštovani građani Srbije, upravo sam završio razgovor sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom. Gotovo dvije i po godine nismo razgovarali", objavio je Vučić na svom Instagram profilu, navodeći da je sa Putinom razgovarao povodom 80 godina od oslobođenja Beograda.

"Zahvalio sam se predsjedniku Putinu na čestitkama i ukazao na nepokolebljivi slobodarski duh srpskog naroda i zahvalio jedinicama Crvene armije koje su zajedno sa srpskim jedinicima učestvovale u oslobađanju našeg glavnog grada",  rekao je Vučić.

Dodao je da su razgovarali i o važnim političkim pitanjima.

"Izrazio sam nadu da nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji",  rekao je Vučić.

Nakon razgovora sa Putinom Vučić se građanima obratio na ruskom jeziku, navodeći da se Srbija protivi revizije istorije, umanjivanja njenih žrtava i doprinosa u slamanju nacizma i fašizma.
 
„Borićemo se da istina opstane. Nema važnije stvari od očuvanja teško stečene slobode, mira i stabilnosti“, kazao je Vučić koji je objasnio da govori na ruskom jeziku u znak poštovanja prema Crvenoj arminiji bez koje, kako je ocijenio, ne bi ni bilo oslobođenja Beograda.

„Nismo dočekali okupatorske snage sa cvijećem kao neki u regionu i zato smo bombardovani 6. aprila“, kazao je Vučić i istakao da Srbija ne zaboravlja bratsku rusku ruku koja je pružena.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Drago

Crvena armija oslobađala Beograd zajedno sa " srpskim jedinicama " ... dakle ovo može da izgovori samo teški manipulator i baron Minhauzen srpske politike ... Da ne priznaje sve te brojne jedinice i pojedinačno borce NOR a koji su poginuli za slobodu Beograda i Jugoslavije ... BEDNO !!!

Istina

DOK SU PARTIZANI I CRVENA ARMIJA OSLOBADJALI BEOGRAD TVOJI I SESELJEVI GIBANICARI- CETNICI I SU BJEZALI PREMA AUSTRIJI DA NE BI PLATILI ZA ZLOCINE KOJE SU SA NJEMCIMA PRAVILI. LAZOVI!!!!!

Kika

"zajedno sa srpskim jedinicama" kaže AV. Kojim srpskim jedinicama. NOVJ u svom sastavu imala sve narode i narodnosti iz Jugislavije. Na celu svih brigada NOVJ je bio general Peko Dapcevic, etnicki Crnogirac sa Cetinja, a crvene armije general Ždanov, etnicki Ukrajinac iz Kijeva. Da se zna.