17 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Von der Lajen sjutra  počinje posjetu Zapadnom Balkanu; U subotu u Podgorici

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Von der Lajen sjutra počinje posjetu Zapadnom Balkanu; U subotu u Podgorici

Izvor: N 1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lajen sutra započinje četvorodnevnu posjetu Zapadnom Balkanu, gdje će se sastati sa liderima Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Crne Gore, što će biti prilika  za  razgovare o napretku partnera sa Zapadnog Balkana na evropskom putu, kao i Planu rasta EU-a vrijednom 6 milijardi eura.

Von der Lajen će prvo posjetiti Tiranu gdje će se sastati s premijerom Albanije Edijem Ramom. Planirano je i njeno obraćanje na ceremoniji početka akademske godine na kampusu Evropskog koledža u Tirani. U četvrtak će se u Tirani sastati i sa Bajramom Begajem, predsjednikom Albanije.

Istog jutra otputovaće u Skoplje, gdje će se sastati sa premijerom Sjeverne Makedonije Hristijanom Mickoskim i predsjednicom Gordanom Šiljanovskom-Davkovom.

Kasnije tokom dana, Von der Lajen odlazi za Jablanicu, u Bosni i Hercegovini, kako bi posjetila područja pogođena nedavnim poplavama u zemlji. U petak ujutro će boraviti u Sarajevu, gdje će se sastati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Kasnije će otputovati za Beograd na planirane sastanke sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Von der Lajen u subotu boravi u Prištini, gdje će se sastati sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani i premijerom Albinom Kurtijem.

Svoje putovanje u region zaključiće u Podgorici, gdje će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.

Predsjednica EK će tokom svih svojih posjeta održavati konferencije za novinare, a prenosit će ih EbS.

Ovogodišnja posjeta slijedi prošlogodišnju kao i više drugih prilika u kojima je predsjednica EK isticala značaj regiona za Evropsku uniju, uključujući i nedavno na samitu Berlinskog procesa i Bledskom strateškom forumu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR