16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogićević u Živoj istini: Više volim da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nijesam

Živa istina

Tag Video
Comments 7

Bogićević u Živoj istini: Više volim da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nijesam

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Počela Živa istina!

Bogić Bogićević je 1989. ubjedljivo pobijedio na izborima u BiH i, sa 36 godina, postao predstavnik te republike u Predsjedništvu SFRJ.

Sredinom marta 1991. njegov glas spriječio je da vrh JNA uhapsi tadašnja republička rukovodstva i preuzme vlast u Jugoslaviji.

Na toj istorijskoj sjednici, održanoj u vojnom objektu "Karaš", Bogićević je glasao protiv prijedloga generala Kadijevića, iza kojega je stajao Milošević, izgovorivši čuvenu rečenicu: "Ja jesam Srbin, ali nijesam Srbin po profesiji".

Da li je očekivao da će političari kojima je nacija profesija i danas vladati njegovom državom; da li je BiH zaista "tempirana bomba" i zašto politiku EU naziva licemjernom; koga "sluša" Dodik - Vučića ili Putina... neka su od pitanja na koja odgovara večerašnji gost Darka Šukovića.

Govoreći o etiketi izdajnika, koju su mu zakačili odmah nakon glasanja protiv prijedloga da JNA preuzme vlast u SFRJ, Bogićević kaže da ga uvrede nacionalista nikada nijesu doticale i podsjeća da su ga u Predsjedništvo izabrali svi građani BiH, a ne samo Srbi: "Više volim da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nijesam, nego bi oni htjeli da budem".

Ubrzo nakon martovske sjednice Predsjedništva, Bogićeviću je ukinuta plata i dugo je živio od pomoći prijatelja. U Živoj istini otkriva i kako su na to reagovali njegovo prezimenjaci iz Bjelopavlića.

Živu istinu gledajte večeras od 20 sati i 5 minuta na Prvom i SAT kanalu RTCG. 

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Istina o postenom i dobrom covjeku na kraju ipak ispliva .Ova je isplivla ( srecom ) bez fatalnih posledica za ovog cestitog covjeka

Tesla

Kao i uvijek samo ovog puta jedan od najboljih intervjua do sada. Cast mi je bila slusati intelektualca i heroja. Nemam rijeci, kapa dolje Darko. Mnogo toga bi nasi politicari u zemlji a i u okruzenju mogli da nauce od gosp. Bogicevica.

mr

Za istinu nikad nije kasno! On je heroj onog vremena... Trebalo je sve to izdržati, jer sa "braćom", nije lagano!