19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

IZBORNI REFERENDUM ZA – YES ILI NJET?

  • viber

Zdravko-RISAN

Tako dobar danasnji STAV da bi ga trebalo stavit u Čitanke bravo Darko

marko p

Bilo da je daljinski u Rusiji ili SAD, mi i dalje nemamo ljeba da jedemo. Zdravstvo nikakvo. Penzioni fond bankrotirao. Drzava prezaduzena. Uvoz mnogo puta veci od izvoza. I tako do sjutra

simeon

Odlican komentar, u ovom historijskom momentu pred izbore koji u slucaju da prevlada proruska opcija vratila bi CG na status male poslusne ruske gubernije....U PAMET SE BRACO CRNOGORCI !!!

Mitar

Poštovani Darko, da li u obzir uzimate mogućnost da je najveći saveznik DPS-a upravo Jedinstvena Rusija? Da li je KAP prodat od strane DPS-a USteelu ili Deripaskinoj firmi? Da li je u CG vršeno veliko pranje novca ruskih oligarha ili vukova sa „Wall Streeta“? Da li se takođe razmatrala prodaja termoeletkrane Plevlja Rusima, kao i što je elektroprivreda prodata italijanskoj A2A koju nam je doveo Berluskoni inače veliki prijatelj i štovalac lika i djela Vladimira Putina, sa dijelom sumnjivim kapitalom koji se smatra da stiže iz Rusije? Isto tako zar nije čudno da kada god se opozicija nešto iole ozbiljno dogovori oko zajedničkog nastupa, stiže „medveđa usluga“ iz Rusije propraćen pompeznim naslovima, koji po default-u otjera onaj dio suverenista iz 2006 opet u ruke DPS-a, govoreći da je ovo poslednji put da će glasati za poharu, jer je bolja i poharana nego da je nema. Samo je potrebno da malo podignete glavu iz dnevno novinarskog mulja koji je stvoren poslednjih godina, i uvidite da Crna Gora na ovim izborima ne treba da bira između nekih velikih spoljno političkih tema, već za uvođenje nezavisnih institucija na koje niko ne utiče, pa ni velika braća iz Vašingtona, Brisela i Moskve. Gdje će sjutra investitori i uopšteno stranci imati ispred sebe profesionalce koji će braniti interese zemlje, a ne da se sve svodi na harizmu jednog čovjeka kao poglavice našeg plemena.

Todo

Nije mi jasno , Mitre da nijesi primjetio da se tvoj i Darkov stav gotovo sasvijem poklapaju

саша

,, dokle god imaš nezavisnu državu, imaš i šansu da od nje nešto valjano napraviš'' само је ствар у томе што је црна гора све само не независна ! и зашто је проблем ако је ,, даљински'' у москви , а није преблем ако је у вашингтону . ПРОБЛЕМ је у томе што ми не умијемо да живимо без ,,даљинског'' , ево видимо како нам је са америчким ( и еуропи , и сирији , и либији , и ираку , и украјини и . . . . . . . . .) па што мало да не пробамо и руски

danilo stojanovic

Odlican tekst g Sukovica. Pogadja u sustinu izbora pred nama. Pisao sam svojevremeno - u stilu "teorije zavjere" - o mogucnosti da je odlazak Lekica i Danilovica iz DF bio planirani potez? Demos (sada Kljuc sa gramzivim Rakcevicem) bi odvukao dio nezadovoljnih "demokratski nastrojenih gradjana" lojalnih CG, a DF bi otisao skroz u desno - da obezbijedi klero-nacionalistiki dio gradjanstva. Zasto? Zato jer su shvatili da ne mogu - u istom paketu - uspjesno nuditi gradjanima “demokartiju” i klero-fasizam i rasizam velejsrpstva. Mozda zaista zvuci precerano, ali se ne mogu oteti utisku da je ovo sve isplanirano da se, istovremeno, osvete i Ranku/SDP - do tada, jedinim "pravim Crnogorcima". Naivni Ranko je upao u lukavu (i podlu) zamku Lekica i pristao na "skupstinski scenario" preuzimanja valsti (u koordinaciji sa "ulicnim/ulicarskim nastupom" DF-a). Povrijedjena sujeta naseg "cercila" je odigrala svoje i sada ce, kako g. Sukovic ispravno primjecuje", SDP, mozda, ispasti iz Skupstine? I iz svijeta politike? Tako da ce Crna Gora ostati bez i jedne jedine ozbiljne - autenticno “crnogorske” - stranke u Skupstini. No, bilo kako bilo, gradjani Crne Gore moraju da odluce da li ce na Zapad (NATO/EU) ili na Istok (Rusija). Zato su ovi izbori zaista "referendumski". I izuzetno vazni za buducnost Crne Gore. Vidim da nasi "velikoserbi" uveliko pjevaju o nepravdama, kradjama, itd., DPS-a, da bi sakrili cinjenicu da nas vode pod skute Putinu? I, ponovo, - kada se ukaze prilika - u “veliku serbiju”? Kako kažu : “prevariš me jednom to je tvoja krivica, prevariš li me drugi puta to je moja krivica.” Zato svi dobronamjerni i lojalni gradjani Crne Gore – bez obzira na naciju, vjeru, itd. – moraju napraviti konacan otklon od otrovne veljesrpske, panslavisticke, panpravoslavne ideologije raznih mandica, lekica, milica,…a evo, izgleda, i becica…? Birajte mudro. Radi se o buducnosti vas - i vase djece.