21 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Gubljenje u jeziku

Autor: Milena Aprcović

  • viber

Mikica Vučinić

A šta ćemo profesore s Vašom koatizacijom crnogorskog jezika? Mislite da je to u redu? Jezik kojim Vi govorite i pišete nije moj maternji jezik. Sumnjam i da je Vaš.

Dzoni

"povijesni proces" "od stupnja oponašanja" Zar je zaista toliko teško da se shvati smisao i svrhu agresivne hrvatizacije javne svijesti Crne Gore?

Olivera

U ozbiljnim državama, dozvola za rad nekom elektronskom mediju mora se usloviti crnogorskim jezikom ijekavskoga izgovora. A obavezan uslov za posao bi morao biti za vaspitače, učitelje i profesore. Sad što se mnogi Crnogorci stide svoga jezika tu nema pomoći. Ono što tvrdim je da mnogi ne poznaju svoj jezik jer neće da uče ni čuju a ne dozvoljavaju genima da prohovore iz njih. Ali riba smrdi od glave, ako država bude htjela jezik će živjeti, nijesu dovoljne samo norme u to smo se uvjerili.

S

Vrhunski profesor i covjek! Zalosno sto ga sira javnost slabije zna i sto ga vise ne slusaju tamo gdje bi trebalo u drzavi! Pravi crnogorac!

Bosiljka

Evo su u skupštini poslanici DF počeli da govore ekavski. Veseli Bulatović i Medojević govore ekavski naravno s podgoričkim naglaskom.....

Rajko

A što ćemo sa Njegošem Mikica: "tisuća, tko, nitko, Cipar, ocean, zrcalo, ..." Da možda nije bilo "malo" serbizacije crnogorskoga u međuvremenu?!