20 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultura

VIDEO: Stiže prva crnogorska istorijska TV drama - "Božićni ustanak"

Autor: Milena Aprcović

  • viber

Pavle

Bice sad bjelasi da skiče - falsifikovanje istorije na Javnom servisu. Ko da iđe na svijet za njih ima drugoga imena, no izdajnici.

Radoje

Pa, onaj ko se zalaže da nestane njegova država i crkva, da se detronizuje njegova dinastija, po definiciji je izdajnik. Mogu konsultovati sve enciklopedije, ako meni ne vjeruju. A nije bolji ništa onaj ko sa njihovim potomcima, tačnije ideološkim nasljednicima, kobajagi pokušava da Crnu Goru učini boljom.

Zelenaš

Evo je i Amfilohije u božićnoj poslanici pomenuo kako se danas pokušava sotonski povampiriti duh Božićnog ustanka. Zna on najbolje odakle mu prijeti, zna protiv čega treba da se bori. Samo da se Crnogorci dozovu pameti i da čuvaju svoju državu i svoju istoriju.

Kisindjer

Serija nije uperena prema bjelasima. Ona samo osvjetljava jedan dio crnogorske istorije. Kao civilizovan narod moracemo naci kapacitet da se suocimo sa dijelom istorije koja nije bas najslavnija, svi ih narodi imaju. Ovo treba posmatrati hladnokrvno i izvuci pouke!!!!

Mitar

Izdajnici su oni koji su dizali ustanak pod patronatom Italijanske dinastije, a kasnije i Duceovih fasista, koji su svi znamo imali pretenzije na nase primorje.. Jasno se vidi da je "ustanak" trajao sve do dogovora Italije i kraljevine Jugoslavije, i da nije bilo zle krvi jer su svi zelenasi bili amnestirani i imali mogucnost da pristupe vojsci kraljevine