15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakčević: Lazović da objasni zašto A2A neće da garantuje da će državi prodati akcije za 250 miliona

Politika

Comments 4

Rakčević: Lazović da objasni zašto A2A neće da garantuje da će državi prodati akcije za 250 miliona

  • Viber
 Lider građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kazao je na pres konferenciji da je za njega očekivano to što je A2A odbila prijedlog predstavnika opozicije u Vladi. 

"Molim vas pogledajte medije, gospodin Lazović i ostali su uporno pričali kako smo postigli fantastičan dogovor i kako je fantastičan uspjeh što ćemo za 250 miliona kupiti akcije A2A ukoliko riješe da izađu.

Mi smo rekli ''to je u redu, to je dobra odluka, ali ajde da nam oni to garantuju nekako''. To smo i tražili prijedlozima, ali, vidite, to za A2A nije prihvatljivo.

Pitajte drugu stranu zašto sada A2A neće da prihvati tu njihovu fantastičnu ideju kojom mašu kao zvečkom i neće da pristanu da garantuju da će nama prodati akcije za 250 miliona..

Zato što je to klasična mamac priča, evo, oni su rekli da će da nam prodaju za 250 miliona eura, ok, mi smo tražili da se obavežu da će tako biti, da nam garantuju da će tako biti, a ne da se pojavi neka ofšor kompanija, koja će da ponudi više i njoj da prodaju", poručio je Rakčević. 

Rakčević je i najavio, na pres konferenciji ''upozorenja'', da će URA ukoliko ugovor sa A2A bude usvojen, u što kraćem roku napustiti Vladu.

''Ukoliko DPS izglasavanjem ugovora sa A2A i odbijanjem izmjena medijskih zakona koruptivnom većinom u Parlamentu sruši Sporazum, građanski pokret URA će u najkraćem roku na svojim organima izjasniti o izlasku iz Vlade izbornog povjerenja", rekao je Rakčević na pres konferenciji.

Upitan da li u opozicionoj "trojci" postoji jedinstven stav kada je posrijedi izlazak iz Vlade, Rakčević je kazao da su sa ostatkom opozicije imali konsultacije u posljednje vrijeme i to česte, ali da, kao i o ulasku u Vladu, svako posebno odlučuje i o izlasku iz nje.

''Prema dosadašnjim konsultacijama mogu da kažem da postoji visok stepen saglasnosti kada je posrijedi ne samo A2A, već i ostale stvari poput seta medijskih zakona, Buljarice i ostalih stvari. Ali, naravno svako odlučuje na svojim organima, tako će biti i ovoga puta. Mi ćemo odlučiti na svojim partijskim organima, a kolege na svojim'', kazao je Rakčević.

Saopštio je i da je razgovarao sa Duškom Markovićem nedavno, jer je on bio kontakt osoba ''sa drugomj stranom'' i upozorio ga da DPS treba da poštuje Sporazum. Oni su se, ocjenjuje, uprkos upozorenjima oglušili o apele i rade po svome.

Rakčević je, kako bi dokazao da u sporazumu zaista stoji da se važnije odluke donose konsenzusom, na presu pokazao i Sporazum, na kojem stoje potpisi lidera političkih partija, a u prvom dijelu je navedeno da "lideri iskazuju spremnost da sve bitnije odluke i zakoni budu usvajani konsenzusom".

 "Ukoliko ugovor sa A2A bude izlasan i URA izađe iz Vlade to će, kako je ocijenio, biti loše po Crnu Goru, a dodao je da je URA otvorena nakon toga za sve opcije. 

"Mi smo za mirne promjene u Crnoj Gori, ne želimo nikakve pučeve niti destabilizaciju. Ponavljam da će URA sarađivati samo sa onima koji su za demokratsku Crnu Goru", kazao je Rakčević.

Kada je posrijedi set medijskih zakona, Rakčević je kazao da su oni otvoreni za sve sugestije i medija, NVO sektora i DPS-a, ali, kaže, ocigledno je da nema volje.

"To što smo mi predložili nije sveto pismo, mi smo samo predložili, u tome ima dobrih rješenja i loših rješenja, zašto ne produžimo rad Skupštine još deset dana da dogovorimo to sve i odlučimo konsenzusom? Zato što nema političke volje, iako i to jasno stoji u Sporazumu", poručio je Rakčević.

Rakčević je na kraju, kazao da bi on najviše volio da se odluka o ugovoru sa a2a odgodi nekoliko mjeseci, a da u tom periodu sve zainteresovane strane detaljno prouče sporazum i nađu najbolje rješenje. Takođe, dodaje, dobro bi bilo da i Skupština produži rad kako bi i set medijskih zakona bio usvojen konsenzusom.

Ipak, misli da se ništa od toga neće desiti i da DPS neće prihvatiti nijedan od prijedloga.

Današnji pres bio je pres ''upozorenja'', čime su potvrđena ranija saznanja našeg portala. 

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko

Rakčeviću, da li ti išta znaš o akcijama na međunarodnim berzama. Da išta znaš, ne bi lupao takve gluposti. Ja sam radio za američku komapaninju i imao njene akcije. To za A2A je isto, kao da od mene da tražiš da ja garantujem da ću moje akcije prodati tebi, za cijenu koju ti odrediš. Zar ne shvataš, ili ne želiš, da ja moje akcijje prodajem, kada želim i ko mi ponudi najviše. A ti, tražiš od Italijana da im određuješ, kada će, kome i po kojoj cijeni prodati akcije. Pitam se da li si ti normalan, ili si se ponio sa pravilima u tvojo reletaškoj firmi. Naime, da radiš što želiš i kako hoćeš. Pokušaš da Talijanima nametneš da prodaju akcije po tvojim pravilima i kako ti odrediš , odnosno kome da to urade kome ti naložiš i cijenu koju ti nametneš.. To nije čak ni za Riplija, nego za "Kotor". Đoko Orlandić

_aspirin-

Ovo moze da rijesi samo jedan covjek a to je /ne ono sto ste svi pomislili :)) :)) /nego IZET FAZLINOVIC

Đoko

Rakčeviću, doša' si sa ulice. Bez provjere biračke volje građana. Na taj nači došao si do Vlade, te je uslovljavaš što će da radi. Rakčeviću, tako možeš u svojoj pekarsko-hotelijersko, reketarskoj firmi, a ne u CG. To što ti radiš, možda može u Mozambiku,a li ne u CG. Ko te na to naučio??? Pa ti imaš više imovine nego Sveto Marović. Kako si je stekao. Pošteno, sigurno ne. Tu ima posla za Ivicu Stankovića, ali on dobija naloge za hapšenje samo iz kuhinje.. E Rakčeviću, ti nemaš pravo, kao ni tvoji reketaško- medijski sponzori, da tako ucjenjuješ Crnu Goru. Đoko Orlandić