21 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

16° / 10°

Utorak

07.05.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Istoričar Predrag Marković neistinito naveo da je ktitor crkve Sv. Luke u Kotoru bio Vukan Nemanjić

Autor: Antena M

  • viber

Duško

Da li je ne znanje ili svjesno laganje , ne znam , ali Šuki mu je održao čas iz istorije

Bokelj

Odlična emisija, bravo gospodine Šukoviću. Hvala Bogu da imamo hrabre i odvažne novinare koji se ne boje istinu reć u brk.

Marko

Tužno je bilo gledati čovjeka koji sebe naziva poznavaocem crnogorske istorije a jednu činjenicu nije znao... Takva je sva srpska *elita* koja danas bučno brontulja... Nadam se da je bar neko od naših Crnogoraca koji se izjašnjavaju kao Srbi gledao emisiju.

Realista

Gospodine Šukoviću, da li će iko iz Srbije ikad pozvati jednog crnogorskog istoričara i dat mu slobode koliko ste vi dali srpskom istoričaru u vašj emisiji? Ko god je gledao ovu emisiju jasno mu je da čak i istoričari u Srbiji nemaju poima o crnogorskoj istoriji...

Djuro Vucinic

Morao je i Sukovic ucit istoriju, CG dr istoricari nimalo nam ne pomazu,sjede u zavjetrini. Ovdje sve pise ali na vratima Crkve Sv Luke pise SPC 1111 g.Pitao sam popa prije 15 god koji je kazao posjetiocima da su crkvu podigli Nemanjici,odgovor je bio ne provociraj montenu,ajd napolje...

Mara

Haha,nista cudno..navikli su Srbi da uzimaju tudje..Vukan jeste od Nemanjica bio najsvetlija tacka,ali crkvu sv. Luke nije izgradio,to znaju i oni sa skromnim znanjem iz kulturnog nasljedja CG...

Sandra

Profesor je ocigledno bjezao sa casova latinskog...drz se ti profo moderne istorije..

Ratko

Pitanje za pomenutog prof.i ostale srpske istoričare. Piranje:Dlii znate ko se brinu o finansijama u doba Cara Dušana.(danas bi rekli ministar finansija).Njegovo ime i prezime(ako znate) i odakle je bio.

СЦГРС

@Ratko, Између 1323. и 1349. године помиње се као закупник српских царина. Предводио је которске оклопнике који су са војском Стефана Дечанског учествовали у бици код Велбужда 1330. године против бугарског цара Михаила Шишмана.

Ratko

Ponovo pitam srpske profesore istorije i srpske vladike da odgovore.Pitane:Ko je bio šef finansija u doba CARA DUŠANA (kako bi danas rekli).Njgovo ime i prezima i odakle je bio.

Krsto

@Realista,ipak ga je Darko demolirao,kuturno I cinjenicama.