27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Vasilije Ostroški nije bio Srbin i niko iz srpstva nije došao da mu 1853. brani mošti od Omer paše Latasa

Autor: Mirjana Dragaš

  • viber

Herc

Hahaha, koliko moraš da budeš glup pa da poveruješ u ovo... Kao da ne znamo da i dan danas neki Muslimani i Hrvati pogrdno Srbe nazivaju Vlasima...

Bokelj

@Herc Na Cetinje postoji crkva koja se zove VLAŠKA crkva. U Dubrovniku se slavi sv. VLAHO. Eto toliko o tome da su VLAS srbi. Fala bogu pa mi vlasi- crnogorci nemamo ama baš nikakve veze s vama tamo srbima- srbijancima iliti vek ko ste već po porijeklu.

Goran

Ja samo znam da je Vladika Petar Petrović Njegoš za sebe i Crnogorce pisao da su Srbi. Ova logika kad se neko ne spominje u nekom pismu onda i ne postoji, ili da su Turci osnivali oblasti sa nemačkim nazivom Hercegovina, je neverovatna i liči mi na tekstove u Hrvatskoj iz devedesetih godina XX veka.

Zvonkec

Što nenapišete da je tek 90ih u SPC priznat za sveca.

Дане

@Zvonkec Одакле тај лажни податак ?

Veljo

@Goran, đe to Njegoš nazivao sebe i Crnogorce srbima obraza ti.. Njegoš kome nije padalo na pamet nikad ni da zaviri u Srb.. A kamoli šta drugo.

Herc

@Veljo Očigledno u životu nisi čitao Njegoša...

Vasilije

A ko su Vlasi?Da li su narod ili nacija??Odakle su došli (vjerovatno iz Vlaške) ?Kako je nastala Vlaška?........

Srdjan

@Vasilije kako god nastala, nastala Pre Srbije Pa ako je nastala Pre Srbije, onda se imenuju Vlasima! Mi imamo dokaz da su razni Vlasi vodili Srbiju, ali nemamo da su “Srbi” vodili Vlasku! Naprotiv, imamo bitku sa Turcima i Srbima gde pogibe Srpski Heroj Marko Kraljevic?? Tako da te Bajke zadrzi!!

Śole

@Vasilije Ako uzmeš istoriju Srednjeg vijeka bilo kog ozbiljnijeg medijaveliste pronaći ćeš da su Sloveni sa Avarima proćeli sve starośedioce u planine. Nijesu rumunski Vlasi jedini koje su zvali Vlasima. Eno ti i Šešelj priznaje da su mnogi Srbi potomci Vlaha. A tek mi u planinskom području!

Srdjan

@Śole to bi njima odgovaralo, da svrstaju sve Vlahe pod Rumune! Ali zaobilaze da je Rumunija isto sto i Jugoslavija do 90tih moji su licno dosli 1725 sa teritorije Austrougarske! Znaci da ne mogu pod nijednom sifrom biti Rumuni Jer Rumunija jos ne bese imenovana, a Timok krajina ne bese pod Srbijom

Ljubisa

Svako ima pravo da bude šta hoće. Svako ima pravo da nema veze sa mozgom, samo to pravo nema ni u školskom programu ni u ustavu.

Milica

@Goran, Kako to da nije u životu kročio u Srbiju, ako je toliko volio pa makar bi jednom bio u tu "svetu" zemlju...

Herc

@Milica Tom logikom niko nije Jevrej ko nije bio u Izraelu?!

Djuk

Сад упаде да су Црногорци Власи, Власима су Турци називали Православно становништво и у Србији и Црној гори Наш Брацки Сукоб траје од 1918-1919 и Краљ Никола је себе називао краљем Срба а Црногорце Српским Спартанцима . Краљ Никола је све написао у пјесми.Онамо Намо!