8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VIDEO: Stiže prva crnogorska istorijska TV drama - "Božićni ustanak"

Kultura

Comments 5

VIDEO: Stiže prva crnogorska istorijska TV drama - "Božićni ustanak"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Prva epizoda crnogorske istorijske drame "Božićni ustanak" biće premijerno prikazana 29. januara na Javnom servisu.

Igrana televizijska serija "Božićni ustanak" prva je takve vrste u našoj zemlji a bazirana je na istorijskim događajima s kraja 1918. i početka 1919. godine.

Reditelj Željko Sošić kazao je ranije za portal Antena M da je posrijedi komplikovana i skupa produkcija, jer podrazumijeva rekonstrukciju i izradu istorijskih kostima, scenografije i svih ostalih elemenata.

"To je posebno bilo teško u Crnoj Gori, u kojoj se tako nešto nije radilo uopšte, pa smo morali izrađivati svaki detalj i tražiti istorijske autentičnosti vrlo pažljivo i mukotrpno. Riječ je o seriji sa više od pedeset glumaca i oko tri stotine statista koje je trebalo kostimirati istorijski tačno i autentično."

Serija je snimana na više od 70 lokacija i najzahtjevniji je televizijski projekat neke domaće produkcije.

U seriji, između ostalog, igraju Miodrag Radonjić, Sanja Popović, Nataša Ninković, Amar Bukvić, Mladen Nelević, Srđan Grahovac, Vojin Ćetković, Mirko Vlahović...

Pogledajte trejler "Božićnog ustanka".

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Mitar

Izdajnici su oni koji su dizali ustanak pod patronatom Italijanske dinastije, a kasnije i Duceovih fasista, koji su svi znamo imali pretenzije na nase primorje.. Jasno se vidi da je "ustanak" trajao sve do dogovora Italije i kraljevine Jugoslavije, i da nije bilo zle krvi jer su svi zelenasi bili amnestirani i imali mogucnost da pristupe vojsci kraljevine

Kisindjer

Serija nije uperena prema bjelasima. Ona samo osvjetljava jedan dio crnogorske istorije. Kao civilizovan narod moracemo naci kapacitet da se suocimo sa dijelom istorije koja nije bas najslavnija, svi ih narodi imaju. Ovo treba posmatrati hladnokrvno i izvuci pouke!!!!

Zelenaš

Evo je i Amfilohije u božićnoj poslanici pomenuo kako se danas pokušava sotonski povampiriti duh Božićnog ustanka. Zna on najbolje odakle mu prijeti, zna protiv čega treba da se bori. Samo da se Crnogorci dozovu pameti i da čuvaju svoju državu i svoju istoriju.